COMUNICATE, EVENIMENTE, EXPOZIȚII TEMPORARE

“Timpuri și Anotimpuri” – eveniment dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice și Zilei Mondiale a Educației

Sub genericul “Timpuri și Anotimpuri”, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vă invită duminică, 01 octombrie 2023, ora 10:30, la un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice și Zilei Mondiale a Educației, ce va avea loc la Casa Atelier Gravor „Gabriel Popescu” din Vulcana – Pandele.

Înalta prețuire a regelui Carol I față de artistul Gabriel Popescu, îl determină în anul 1908 pe ministrul Instrucțiuni Publice Spiru Haret să-l cheme pentru a suplini o catedră de desen la Școala de Belle Arte din București. Se împlinea astfel destinul său, de artist și profesor, dăruindu-se cu generozitate învățământului, fiind iubit de elevi și stimat de colegi.

A fost profesor titular al catedrei de gravură 23 de ani, până în 1934, când sănătatea nu i-a mai permis să se dăruiască studenților și să suporte acțiunea nocivă a acizilor, în atelier. În 1937, ne va părăsi pentru totdeauna, dar a lăsat în urmă „frânturi din gândirea și sufletul său, scumpă moștenire în patrimoniul artistic românesc”.

Anul acesta, Casa Atelier Gravor „Gabriel Popescu” din Vulcana – Pandele și-a propus să aducă un omagiu dascălilor comunei printr-o expoziție foto-documentară la a cărei vernisare au fost invitați educatorii, învățătorii și profesorii pensionari.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *