COMUNICATE, EVENIMENTE

Sesiunea Națională de Rapoarte Arheologice 2023 va fi organizată la Târgoviște

În perioada 29-31 mai 2023, la Complexul Național Muzeal “Curtea Domnească“ Târgoviște se va desfășura cea de-a LVII-a ediție a Sesiunii Naționale de Rapoarte Arheologice, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița și organizată în colaborare cu Ministerului Culturii.

Eveniment științific de anvergură, sesiunea oferă oportunitatea prezentării celor mai recente rezultate ale cercetărilor arheologice din România, desfășurate în campania din anul precedent. Acest eveniment de prestigiu al arheologiei românești are o tradiție îndelungată, în 2023 desfășurându-se a 57-a ediție.

Având o largă participare, sesiunea oferă cadrul întâlnirii unei părți semnificative a arheologilor din România, favorizând discutarea rezultatelor imediate ale cercetării, precum și dezbaterea la scară mai largă a unor subiecte diverse, în scopul îmbunătățirii arheologiei la nivel național.

Anul acesta, comunicările vor fi susținute în cadrul a patru secțiuni: arheologie preistorică; arheologie dacică, greacă și romană; arheologie medievală; rapoarte de cercetare preventivă. De asemenea, în data de 31 mai se va organiza o excursie de documentare științifică, fiind un bun prilej de evidențiere a cercetării arheologice din județul Dâmbovița.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *