COMUNICATE, EVENIMENTE, EXPOZIȚII TEMPORARE

„S-a întâmplat în ianuarie” – eveniment cultural organizat la Muzeul de Istorie

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, și Asociația Culturală “Katharsis” vă invită sâmbătă, 28 ianuarie 2023, ora 16:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, unde va avea loc concertul „S-a întâmplat în ianuarie”, dedicat evenimentelor istorice și culturale petrecute în luna ianuarie.

În cadrul evenimentului, îl vom omagia pe Luceafărul poeziei Românești, Mihail Eminescu, ne vom aminti de Unirea Principatelor Române, de compozitori născuți în luna ianuarie – inegalabilul Wolfgang Amadeus Mozart, romanticul Franz Schubert, dar și de compatriotul nostru, Iosif Ivanovici. Vom aduce omagii unor compozitori trecuți în eternitate în aceeași luna: titanul Giuseppe Verdi, sensibilul Franz Liszt, marele melodist Francis Lopez.

Ne vom aminti de marea noastră solista – Haricleea Darclèe – care a părăsit aceasta lume tot în ianuarie – dar și de premiera mondiala a Operei Tosca- în care a strălucit ca prima interpreta a rolului titular.

Vor canta artiști de renume, de la Opera Națională București, Filarmonica “George Enescu”, Teatrul National de Opereta și Musical „Ion Dacian”, Teatrul National de Opera și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, dar și alți artiști talentați.

Așadar, vă invităm să vă bucurați de muzica și versuri frumoase, precum și de surprizele pe care vi le-am pregătit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *