EXPOZIȚII TEMPORARE

Interferențe culturale” Expoziție de pictură și grafică a artiștilor Rebeca Moreno Cazares și Andrei Scărlătescu

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează vineri, 9 septembrie 2022, ora 11.00, vernisajul expoziției ”Interferențe culturale”. Evenimentul se constituie ca un demers plastic interesant, care presupune nu numai alăturarea a doi artiști din arealuri culturale diferite, dar și un act de complementaritate culturală și artistică.

Pe simezele sălii „Auditorium” din Muzeul de Istorie din Târgoviște vor fi prezentate atât picturi pe pânză, cu accente plastice de pastă în reliefuri complicate și suprafețe înnobilate cu foiță de aur, lucrări de grafică digitală, realizate direct cu creionul grafic pe tabletă electronică, precum și lucrări de gravură în tehnică tradițională, fie că este vorba despre linogravură sau aquaforte.
Expoziția s-a născut din dorința de a prezenta nu numai tehnici diferite și universuri artistice individuale, dar și din dezideratul de a unifica prin expunere comună o viziune artistică universală, care, dincolo de a apropia și de a face un act cultural comun, s-a transformat și într-o prietenie artistică deosebită. Tematica expoziției este diversă, de la reprezentări abstracte la reprezentări figurative (în cazul artistei din Mexic), precum și desene realizate în urma unei excursii de documentare în Egipt și gravuri cu reprezentări și interpretări ale unor subiecte literare.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 9 – 30 septembrie 2022, la Muzeul de Istorie, Calea Domnească, nr. 189, de marți până duminică, în intervalul orar 9:00 – 17:00.
Vă așteptăm cu drag!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *