Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște a desfăşurat în anul 2019, în calitate de organizator şi partener, 63 de activităţi menite să sublinieze rolul educativ al muzeului. Expoziţiile temporare, proiectele educaţionale şi evenimentele culturale, au avut ca scop diversificarea ofertei culturale oferite de muzeu şi completarea cunoștințelor dobândite de elevi în cadrul școlii.

         Atelierele educaţionale interactive organizate în cadrul programului „Şcoala Altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!” au fost destinate preşcolarilor şi elevilor din ciclul gimnazial şi liceal, intenția noastră fiind cea de a apropia tinerii participanţi de muzeu dar şi de a transforma instituția muzeală într-un spațiu de învățare permanentă. Modul interactiv de abordare a subiectelor, crearea unui mediu plăcut și stimulativ şi diferitele activități pe care participanţii le desfășoară în cadrul fiecărei atelier, fac din proiectele educaţionale organizate de Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște cele mai dorite activităţi la care elevii vor să participe.

         Succesul activităţilor organizate reiese şi din numărul de vizitatori, care în anul 2019 a fost de 361.145, în creştere cu 16,82% față de anul 2018, când s-a înregistrat un număr total de 309.098 de vizitatori. Cel mai vizitat obiectiv dâmbovițean a fost Peștera Ialomiței, căreia i-au trecut pragul 125.984 de turiști, urmată de Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, cu 124.677 vizitatori și Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, care a înregistrat un număr de 16.204 vizitatori.  

           Marea parte a publicului vizitator a constat din grupuri organizate, elevi însoțiți de cadre didactice, apoi publicul participant la activitățile şi evenimentele culturale ce au avut loc în incinta spaţiilor muzeale, pasionați de istorie, turiști români, străini și alte categorii.