COMUNICATE, EVENIMENTE, EXPOZIȚII TEMPORARE

Expoziția de pictură și grafică MODELE REPREZENTATIVE ALE ARTEI UNIVERSALE A ELEVILOR DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „IENĂCHIȚĂ VĂCĂRESCU” DIN TÂRGOVIȘTE

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, și Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște vă invită mâine, 12 iunie 2024 ora 10.00, la vernisarea expoziției de pictură și grafică MODELE REPREZENTATIVE ALE ARTEI UNIVERSALE, organizată la Galeria de la etajul Muzeului de Istorie din Târgoviște.

            Expoziția cuprinde lucrări realizate de elevi din ciclul liceal, clasele IX – XII,  ai Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște. Expoziția are la bază lucrări realizate pe parcursul anului școlar actual și constituie un preambul pentru manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la înființarea „Gimnaziului Văcărescu” în anul 1874.

Lucrările de grafică reprezintă studiul elevilor după naturi statice cu mulaje după sculpturi antice (Venus din Milo) ori renascentiste (Capul lui Moise de la Monumentul funerar al papei Iulius II de Michelangelo Buonarotti) la orele de educație plastică. Sub îndrumarea doamnei profesoare Ioana Diaconu, tinerii au luat contact cu texturi diferite pe care le-au transpus utilizând creionul pe hârtie. Tot în cadrul orelor de educație plastică, elevii au avut ca temă ilustrarea unei capodopere a picturii moderne, folosind de această dată culorile de ulei și suportul de pânză. Printre lucrările de pictură importante ale secolului trecut, care i-au impresionat și, în același timp, determinat pe acești elevi să le reprezinte se regăsesc: Vas cu floarea soarelui, Noaptea înstelată, Autoportret, Terasă de cafenea noaptea – Vincent van Gogh, Girafa în flăcări – Salvador Dali, Guernica – Pablo Picasso, Sub un val în largul Kanagawa – Katsushika Hokusai etc.)

Expoziția va rămâne pe simezele muzeului până în data de 31 august 2024 la  Galeria de la etajul Muzeul de Istorie (Târgoviște, Calea Domnească, nr. 189), de marți – duminică, între orele 9.00 – 17.00.

            Vă aşteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *