COMUNICATE, EVENIMENTE, EXPOZIȚII TEMPORARE, Fără categorie

“Cum respiră pământul” – expoziție de fotografie organizată la Muzeul de Istorie

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 2 mai 2023 expoziția de fotografie “Cum respiră pământul”, organizată la Muzeul de Istorie.

Expoziția itinerantă a regizorului Dan Mihalcea, este alcătuită din 20 de fotografii realizate la Vulcanii Noroioși, Pâclele Mici din județul Buzău.

Dan Mihalcea – date biografice

Dan Mihalcea este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București în specializarea Regie de Film și Televiziune. A obținut titlul de Master în domeniul Cinematografie și Media, programul de studii Dramaturgie Cinematografică. Scenaristică de Film și Televiziune, la aceeași facultate. În prezent este doctorand în anul II de studiu în domeniul Cinematografie și Media la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.         Din 1995 până în prezent, a lucrat în diferite proiecte artistice și pe mai multe poziții în sistemul TV: regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, editor de montaj, fotograf pentru produs, catalog și eveniment. În prezent este angajat pe poziția de videojurnalist în cadrul Agenției Naționale de Presă Agerpres.

Regizorul Dan Mihalcea este laureatul câtorva festivaluri internaționale și naționale de film documentar. El este autorul lucrărilor care fac obiectul Expoziției itinerante de fotografie religioasă Canonicon care a fost vernisată în 12 orașe din România în perioada 2012-2014 în galerii de artă, în muzee de artă și de istorie, în biblioteci județene și centre de cultură. În București expoziția a fost vernisată la Institutul Cultural Român în 2014.

Expoziția va rămâne expusă până în data de 22 mai 2023 și poate fi vizitată zilnic între orele 9.00-17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *