EVENIMENTE

„Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste” Vernisaj, lansare de carte, recital

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” și Muzeul Național de Istorie a României anunță deschiderea expoziției Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste, sâmbătă, 26 noiembrie 2022, ora 14.00. Evenimentul va avea loc la Muzeului de Istorie din Târgoviște, Calea Domnească 189, în prezența Corinei Chiriac.

Expoziția Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste aduce în fața publicului dâmbovițean, prin intermediu pieselor de patrimoniu, istoria de un secol a familiei Nestorescu-Calaigian-Chiriac.

Vernisajul va fi urmat de o dublă lansare de carte, o sesiune de autografe și un recital al artistei.

 „Minuni trăite”

„Minuni trăite” este volumul autobiografic publicat de marea artistă Corina Chiriac la Editura Școala Ardeleană, și cuprinde poveștile unei vieți pline de talent, muncă, întâlniri de suflet, pierderi și regăsiri, emigrare și întoarcere, o viață în care cumpenele i-au fost vegheate de intervenția divină.

 „Două piese de teatru”

Proaspăt ieșit din tipar, volumul „Două piese de teatru” semnat de marea artistă Corina Chiriac și apărut la Editura Școala Ardeleană, cuprinde piesele de teatru „Amant de profesie” și „Serenadă pentru Carul Mare” scrise, prima, la începutul anilor 70 și cea de-a doua, la mijlocul anilor 80, pentru a reda, critic sau cu îngăduință, personaje, caractere, situații trăite de autoare în acea epocă și care și-au păstrat trista sau suava actualitate.

Expoziția Corina Chiriac, istoriile unei mari artiste va fi deschisă în perioada 26 noiembrie 2022 – 31 ianuarie 2023, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, și poate fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *