EXPOZIȚII TEMPORARE

„Bianca-Andreea CONSTANTIN” – expoziție personală de pictură

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște vă invită marți, 9 iulie 2024, la ora 15.00, la Muzeul de Artă, la deschiderea expoziției personale de pictură „Bianca-Andreea Constantin”.

În expoziția, semnată de tânăra artistă Andreea Constantin, sunt prezentate publicului câteva dintre lucrările realizate în trei serii 2019 – 2020, 2023, 2024 cu tematică variată, de la peisaje interpretate până la detalii „decupate” din viața și întâmplările cotidiene, impresionante și deopotrivă sursă de inspirație și creație. Se regăsesc lucrări puternic individualizate, în care propriul chip primește primul rol. Recunoaștem în parcursul oferit de aceste câteva lucrări plăcerea lucrului, exigența cu care cercetează, creativitatea, un ochi și o intuiție creatoare. Acestea sunt marcate de modul diferit de a privi lucrurile aparent banale și de a le transpune pe pânze, în culori pe alocuri vibrante, alteori domoale, cu suflu cald și cât se poate de viu sufletului,

În oricare loc s-ar întoarce ori călători, viața cotidiană și lucrurile comune primesc în viziunea Andreei Constantin un sens, care le transformă în forme primare ale artei sale (o fereastră prin care se zărește o grădină, un capitel ca loc de odihnă pentru un cuplu, un loc de înălțare a rugăciunilor prin zborul unei rândunici, lumină prin desiș, arcade nobile…).

În această expoziție se prezintă și reprezintă tânăra artistă Bianca Andreea Constantin; de aceea, vă așteptăm la muzeu să vă bucurați simțurile, să vă deconectați pentru o clipă și să vă reconectați la cotidianul din lumea artei în perioada 9 iulie – 11 august 2024 la adresa: Muzeul de Artă din Târgoviște – Calea Domnească, nr. 185.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *