COMUNICATE, EVENIMENTE, EXPOZIȚII TEMPORARE

ARTIȘTI ÎN DEVENIRE – Expoziţie de pictură a elevilor de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, vă invită să vizitați, începând cu data de 1 februarie 2023, Expoziţia de pictură a elevilor de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște, din cadrul proiectului Artiști în devenire, ajuns în acest an la cea de-a doua ediție. Expoziția este realizată de elevii: Dalia Karina PETRE, Maya Nicole DUMITRACHE, David MIHAI; Paula ȘTEFAN, Timeea TOMA, Ariana SIMA; Cătălina ILEANA, Sofia Nicoleta BUTE, Adelina CICĂREAN, Maria Mirabela TĂNASE, Ana Maria SOARE, Maria BEIU, Rareș Georgian IVAN, Corvin Petru ILIE; Gabriela Cătălina ȚÎNCU, Ana Maria TOGAN, Ema Andreea CIULEI, Sara VOINESCU, Sabina ROMAN, Maria MARINESCU, Alexandra DUMITRACHE; Andrada TOMA, Andreea Cristina NECULAE, Magdalena MERDESCU,  Ana Maria LUCA, Ștefania NEAGU, Sarah STICLARU, Elena Claudia STOICA, Mara IVAN, Ruxandra CONDREA, Cătălina VINTILĂ, Alexandra DĂNILĂ; Sara STAN, Alexandra GHEORGHE; Ana Teodora COLAN, Diana Maria ZAMFIRESCU, Andreea DOBRE, Diana LILEA.

Expoziția este deschisă la Muzeul de Artă din Târgovişte în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște și poate fi vizitată până pe 5 martie 2023.

În expoziție se regăsesc peste 40 de lucrări realizate în tehnici ale culorilor de apă (tempera, acrilic, acuarelă) pe hârtie, iar autorii sunt o parte din elevii claselor a V-a B, a VI-a B, a VII-a B, a VIII-a B, a IX-a B și C, a XI-a B de la Secția Arte plastice  și Arhitectură a Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, fiind îndrumați de doamna profesor Monica COBIANU pentru a expune pe simezele Muzeului de Artă din Târgoviște. Dorim să amintim faptul că o parte dintre tinerii artiști au participat cu lucrări și în alte expoziții realizate în colaborare cu instituția noastră.

Strădania, creativitatea, precum și demersul de învățare și deprindere a diferitelor tehnici ori stiluri artistice pot fi lesne subînțelese acestor lucrări, însă ceea ce le face și mai valoroase este prospețimea și libertatea exprimare – atât cât permite subiectul propus. Temele de pictură abordate la clasele implicate în concretizarea acestei activități au fost: peisajul, portretul și natura statică – clasică și interpretare cubistă, compoziția abstractă, interpretare a structurilor naturale (broasca țestoasă).

De aceea vă invităm să descoperiți lumea descrisă de aceste lucrări: fascinantă, inventivă, statică sau plină de viață, mai veselă sau mai rece – în funcție de cromatica abordată.

Așa cum își propune la fiecare ediție, proiectul „Artiști în devenire” promovează inventivitatea, varietatea și viziunile originale, dar în special talentul nativ în curs de „șlefuire”.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Calea Domnească nr. 185, începând de miercuri 1 februarie 2023, ora 15:30, fiind deschisă publicului până la data de 5 martie 2023, de marți până duminică, între orele 9:00 – 17:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *