sigla siteAjuns la cea de-a XII-a ediţie, evenimentul „Noaptea Muzeelor”, organizat la Târgovişte de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” s-a bucurat sâmbătă, 21 mai 2016, de un real succes. Anul acesta, programul s-a desfăşurat în mai multe locaţii ale Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească: Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Casa-atelier ”Gheorghe Petraşcu”, ,  Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, expoziţia ”Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, intrarea fiind liberă.

       „Noaptea albă a muzeelor” a adunat la Târgovişte un număr mare de vizitatori: 14.211 de persoane au trecut pragul instituţiilor de cultură.

     Pe lângă vizita în muzee, publicul prezent a participat şi la concertul susţinut de Orchestra Populară ”Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Seara a fost completată de proiecţia de film realizată la Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti.

     Prin diversitatea evenimentelor oferite, programul cultural Noaptea Muzeelor 2016 şi-a atins scopul, şi anume, creşterea gradului de acces şi de participare al tinerilor la evenimentele desfăşurate în cadrul muzeelor.